Kinematografia shqiptare në zi, ndahet nga jeta aktorja e madhe

Lajm i hidhur pë kinematografinë shqiptare. Aktorja e mirënjohur shqiptare Valentina Çaçi është ndarë nga jeta.

Po kush ishte Valentina Caci?

Ajo lindi në qytetitn Korçës më 2 mars të vitit 1936. Në lëvizjen artistike që shpërtheu që ne muajt e parë të paraçlirimit u aktivizua në grupet teatrale amatore, ku dhe u dallua si aktore amatore me perspektivë për skenën korçare.

Ishin këto të dhëna, për këtë amatore, që ra në sy të Dhimitër Trajçes, që e afroi në grupin e teatrit të ngritur pranë Pallatit të Kulturës së qytetit.