Kishin shkuar në Zvicër, prindërve iu thanë se po punonin, 5 shqiptaret sot po na tr.ondisin, familjet marrin lajmin se….

Autoritetet e Lucernit në Zvicër, gjatë një operacioni që po zhvillonin, ndaluan 9 femra të moshave deri në 29-41-vjeçare që dyshohen se po ushtronin pr.o.stitucionin pa leje pune.
Prokuroria Publike e këtij qyteti dha detaje për aktivitetin e tyre të paligjshëm. Mësohet se femrat jetonin në mënyrë të paligjshme në Zvicër ndërsa 5 prej tyre ishin shqiptare, 3 nga Republika Domenikane dhe një braziliane.

Zyra Kantonale për Migracion ka vendosur masën e dëbimit për të gjitha gratë e përmendura, ndërsa pas dëbimit atyre do t`u ndalohet hyrja e sërishme në Zvicër.

Ndaj tyre është marrë masa e arrestit teksa akuzohen për prostitucion dhe qënrim pa leje në zvicër gjithashtu Prokuroria Publike e Lucernit ka konfiskuar disa mijëra franga para të gatshme gjatë operacionit.