Kjo është gjëja që gratë nuk e bëjnë kurrë me burrin, me dashnorin po!

‘Rutina dhe sjelljet e zakonshme e ‘m.bysin’ jetën s*ksuale në çiftet e martuara’.

Kështu shprehet doktoreshë Juliette Buffat e Gleeden.com, e cila thekson se s*ksi mes bashkëshortëve rrezikon të shndërrohet në një grackë.

“Me të dashurin, thotë Buffat, një grua ndihet më e lirë për të eksploruar fantazitë seksuale.”

“Një grua e martuar, shpjegon ekspertja, nuk guxon shpesh të propozojë pozicione të reja, praktika të reja apo situata më origjinale, pasi ka frikë se paragjykohet nga burri. Shpesh pret që të jetë burri ai që ndërmerr iniciativën. Problemi qëndron tek fakti se burri, shpesh, kënaqet me një marrëdhënie seksuale më konvencionale e rutinore. Gruaja ka më tepër fantazi, por për ta çliruar atë ka nevojë për një lidhje jo zyrtare”.

Në këtë përfundim arrin Gleeden.com, portali i dedikuar takimeve online të personave të martuar.

Sipas të dhënave të nxjerra nga një kërkim i këtij portali, që përfshiu mbi 10 mijë gra Europa, rezultoi se jeta seksuale mes të dashurve është më trasgresive dhe mes bashkëshortëve.

8 në 10 gra kanë pohuar se në raportet jashtë -martesore kanë provuar emocione dhe eksperience te paprovuara më parë me bashkëshortët.