Ko.ronav.irusi/ Nuk do na duhet fare vaksina?! Mjeku italian jep lajmin e madh për të gjithë

Ne mund të mos kemi fare më nevojë për vaksinë për të mundur ko.ronavi.rusin e ri. Kjo pasi  “ko.ron.avirusi, dikur ‘tigër agr.esiv’, tashmë është dobësuar dhe po bëhet një sëmundje si një mace e egër”.

Deklarata është bërë nga një mjek i njohur talian, Matteo Bassetti.

Bassetti, i cili është shefi i sëmundjeve infektive në Spitalin e Përgjithshëm të San Martinos në Genova, thotë se është i bindur që vi.rusi po ‘ndryshon shkallën e ag.resivitetit’ dhe pacientët tani po u mbijetojnë infeksioneve që vetë virusi i kishte pasur në fillim të pandemisë.

“Dhe nëse dobësimi i virusit është i vërtetë, COVID-19 mund të zhdukej pa pasur nevojë për një vaksinë”, pretendoi Bassetti.

Bassetti sugjeron se kjo mund të jetë për shkak të një ndryshimi gjenetik në virus duke e bërë atë më pak vd.ek.jeprurës, për shkak të avancimit të trajtimeve ose për shkak se njerëzit nuk po infektohen kaq shumë për shkak të distancës sociale.