Kryeministri, fjalë të rë.nda për Shqipërinë, pl.as k.eq debati për ne në Francë

Vetëm para pak minutash ka nisur në Francë interpelanca  2 orëshe në Parlament, e cila ka në fokus debatin për azilkërkuesit në Francë. Kryeministri i Francës, Edouard Philippe është shprehur teksa vë në dukje rritjen e numrit të personave nga vendi ynë që kanë aplikuar për azil. “Një vend kandidat për në BE, që është i dyti për nga azilkërkuesit. Një paradoks,”– mësohet të jetë shprehur Philippe .

Ndërkohë, Le monde, në numrin e sajt të fundit, që i kushtonte një reportazh shqiptarëve që kërkojnë azli, theksonte se vendi ynë rreshtohet i dyti pas Afganistanit. Ajo theksonte se 10 % e kërkesave që trajtohen nga Franca vijnë nga Shqipëria dhe Gjerorgjia. Vetëm gjatë vitit 2019 nga vendi ynë janë paraqitur 5609 të tilla.

Kjo interpelancë do të jetë edhe treguesi kryesor mbi qëndrimin që Franca do të mbajë lidhur me hapjen ose jo të negociatave të BE me Shqipërinë,