Lajm urgjent, ministrja Etilda Gjonaj në konferencë të jashtëzakonshme. Paralajmëron se Presidenti Meta…

Ministrja e Drejtësisë Etilda Gjonaj doli sot në një konferencë te jashtezakonshme për mediat për t’ju përgjigjur të gjitha akuzave që ka bërë në drejtim të saj Presidenti Ilir Meta, si bashkëfajtore në atë që ai e quan grushti i shtetit për kapjen e Kushtetutës.

Gjonaj tha se akuzat e kreut të shtetit ishin një seri spektakli, me fjalë të padenja në drejtim të saj.

“Dal te shtjelloj me përgjegjësi të plotë politike, profesionale e qytetare një cështje që është thirrur në temë për protestë nga Presidenti.

S’e kam bërë kete shtjellim më parë se kam gjykuar që i duhej lënë presidentit koha dhe hapësira mediatike për të ezauruar seritë e spektaklit të tij për grupin armiqësor dhe kriminal në Ministrinë e Drejtësisë.

S’e bëj për t’ju përgjigjur presidentit për morinë e akuzave dhe fjalëve të padenja që ka lëshuar në drejtimin tim personalisht apo përmes zedhenesit te tij.

Une u rezervoj të gjithë keqardhjen time për hallin e madh që i motivion në luftën kunder reformes ne drejtesi por akuzat ndaj meje nuk ua lehtësojnë këtë hall.

Presidenti ka krijuar këtë kauzë fiktive në funksion të betejave të tij që s’janë në përputhje me interesat e tij kushetuese në momentin më të rëndësishëm që po kalon Shqipëria, në prag të negociatave”.