‘Lufton 4 orë me fla.kët, hap dritaren e katit të 6 dhe…’

Tre persona vd.iqën dhe një tjetër u pl.agos rëndë si pasojë e një zj.arri që shp.ërtheu në një ndërtesë në qendër të Parisit në orët e para të së shtunës.

Një nga vik.timat v.diq pasi u hodh nga dritarja e ndërtesës, nga kati i gjashtë i saj. Ndërkohë që fla.kët zgjatën për rreth katër orë, dhe 200 zjarrfikës u angazhuan për shuarjen e tij.

Deri në orën 08:45 me orën lokale, zjarri akoma nuk ishte shuar plotësisht.

Gjithsej 27 persona u trajtuan për thithjen e tymit, thanë shërbimet e shpëtimit. Nuk dihet ende se çfarë e ka shkaktuar zjarrin, ndërsa pasojat kanë rezultuar fatale.

Nga raportimet e para, dyshohet se zjarri ka nisur fillimisht në restorantin në katin e parë të ndërtesës.