“Marrëveshje prapa krahëve për të v.rarë …”/ Reagon urgjent ambasadori i BE

Ambasadori i BE në Shqipëri Luigi Soreca në një reagim pas deklaratës së fortë të ambasadores së SHBA Yuri Kim për Reformën në Drejtësi, thotë se ajo vazhdon dhe duhet të ruhet. Soreca shkruan se është nuk koha për të rihapur diskutimin mbi bazat e saj

““Zbatimi i reformës në drejtësi vazhdon dhe duhet të ruhet ajo që është arritur. Nuk është koha për të rihapur diskutimin mbi bazat e tij, por për të rritur efikasitetin e saj dhe forcimin e burimeve që disponohen.

Shqiptarët meritojnë të kenë drejtësi të pavarur të përditshme si dhe për të cuar përpara Shqipërinë në rrugën e saj të pranimit në BE, tha Soreca