Me këtë hile mund të vjedhësh password-in e kujtdo në Facebook

Sipas një programues thuajse gjithkush mund të hyjë lehtësisht në Facebook, vetëm duke gjetur një gjë: Çdo numër telefoni tuajin të vjetër.

Ai pretendon se nëse e keni harruar fjalëkalimin tuaj, sistemi i rimëkëmbjes së llogarisë së Facebook mundëson që përdoruesit të kthehen në llogarinë e tyre duke i dhënë numrin e tyre të telefonit – të cilat Facebook në anën tjetër i shkruan një kod unik në mënyrë që ato të rifitojnë aksesin, raporton “The Independent”.

Për fat të keq – nëse një haker vendos të blejë numrin tuaj të vjetër, një detyrë mjaft e thjeshtë, ata mund ta përdorin këtë sistem të njëjtë për të fituar qasje në profilin tënd.
Natyrisht, kjo është e mundur vetëm nëse ende keni një numër të vjetër telefoni të lidhur me llogarinë tuaj.

James Martindale shkroi në një postim që, ndërkohë që Facebook shpesh do t’ju kujtojë që të lidhni llogarinë tuaj me telefonin tuaj, nuk ju kujtohet që të mbani të dhënat tuaja të kontaktit deri në datën e caktuar, transmeton arbresh.info.

Martindale e provoi këtë vetë – dhe me sukses hoqi llogaritë e njerëzve të tjerë.
Ai mori një numër të ri telefoni dhe, kur ai vuri kartën SIM në telefon, ai mori një tekst nga Facebook – edhe pse ai nuk e kishte regjistruar numrin e telefonit në llogarinë e tij.
Ai shkroi në postin e tij të blog:

Isha kureshtar. Dija që Facebook-i me parazgjedhje lejon që njerëzit të gjejnë llogarinë tënde me numrin tuaj të telefonit, kështu që e shtypja numrin në shiritin e kërkimit dhe të shoh se çfarë doli, transmeton arbresh.info.

Ai shkroi një fjalëkalim të rastit në mënyrë që ai mund të hyjë në opsionin e rimëkëmbjes së fjalëkalimit. Ishte e lehtë për atë që të merrte një kod të dërguar në telefon kështu që ai të mund të hyjë përsëri në llogari.

Ai shpjegon se si kjo metodë mund të përdoret në mashtrimet duke bërë shumë para, duke përfshirë shitjen e llogarive në tregun e zi, ose thjesht duke i kërkuar para miqve të Facebook për personin e hakuar.