Mike Pompeo flet Shqipërinë, o Zot çfarë fjalësh për ShqipërinëSekretari Amerikan i Shtetit, Mike Pompeo ka thënë sot fjalë të mrekullueshme për rolin e shqiptarëve në lu.ftën kundër anti-semitizmit dhe shpëtimin e Hebrenjve.“Shqipëria, një mik i madh i SHBA-ve. Dha një ndihmë të madhe për hebrenjtë për t’i shpëtuar nazismit. Ju iu dhatë strehë. Pas lu.ftës kishte më shumë hebrenj që jetonin në Shqipëri. Nder për Shqipërinë, trashëgiminë dhe historinë e saj. Por ne nuk jemi këtu të flasim vetëm për historinë por të ngremë zërin kundër antisemitizmit”,  tha Pompeo, në fjalën e mbajtur në Konferencën Ballkanike Kundër Antisemitizmit.