Ministrja e re firmos urdhrin, çfarë do të ndodhë me UniversitetetKy vit i ri akademik 2020-2021, do të nisë më 2 nëntor. Urdhri për të gjithë institucionet e arsimit të lartë në vend është firmosur nga ministrja e re Evis Kushi.Ndryshe nga vitet e tjera, uiniversitet do te nisin rreth nje muaj me vone.Sikunder edhe ne shkollat fillore dhe ne gjimanz, edhe ne universitet do te jete te mirpercaktuara rregullat per mbrojtjen nga Covid-19.