Mjekët i japin 15 birra për një arsye të pabesueshme

Një rast i pazakontë, por që duket se ka qenë mjaft efikas.

Në një spital të Vietnamit, një person u dërgua pa ndjenja pasi kishte pirë shumë alkool dhe niveli i metanolit në gjak ishte 1119 herë më shumë se mesatarja.

Që ta shpëtonin, mjekët u detyruan t’i fusin 15 birra të mëdha në stomak, që të fitonin kohë për t’i bërë dializë e për ta ndaluar kështu kthimin e formaldehidit në acid formik.

Mjekët gjermanë në spitalin e Freidburgut komentuan rastin, dhe thanë që edhe pse është metodë e pazakontë trajtimi, është faktikisht teori e njohur.