Mjekët në alarm, zbulohet një virus i ri që nuk ka lidhje me asnjë tjetër në botë!

Mjekesia ndodhet ne alarm per shkak te nje te papriture me te cilen po perballen.

Në një liqen të Brazilit eshte zbuluar se fundmi nga shkencëtarët një virus misterioz, i cili nuk parë ndonjëherë deri tani.

Virusin e ri e kanë emërtuar me emrin e një sirene, e cila sipas gojëdhënave i mashtronte ushtarët për t’u futur në ujë dhe për t’i m.bytur.

Yaravirusi, që e mori emrin nga sirena mitologjike Yara, i ka lënë shkencëtarët të habitur, sepse duket se nuk lidhet me asnjë virus tjetër në botë. Sipas hulumtimeve, 90 për qind e gjeneve të këtij virusi nuk janë parë kurrë më herët, dhe kjo e bën atë tejet të veçantë. Yaravirusi u dokumentua nga shkencëtarët në janar pas u zbulua krejt papritur në liqenin Pampulha, pranë qytetit Belo Horizonte.