Mos, mos e bëni këtë veprim, ISHP thirrje të fortë: Po rrisni rrezikun e infektimit me CovidInstituti i Shëndetit Publik thotë se konsumi i alkoolit nuk ju mbron nga k.oronav.irusi i ri. Në një postim në rrjetet sociale, ISHP thotë se në asnjë rrethanë nuk duhet konsumuar asnjë lloj produkti alkoolik si një mjet për parandalimin ose trajtimin e infeksionit Covid-19._methode_times_prod_web_bin_7b0286fe-f747-11e9-aa63-3974183a04b4Ja disa këshilla që jep ISHP:

Shmangeni konsumin e alkoolit që të mos demtoni sistemin imunitar.

Mos e përdorni alkoolin si mënyrë për të përballuar emocionet dhe stresin.

Mos përziej alkoolin me ilaçe

Shmangni pirjen e alkoolit dhe duhanit së bashku sepse kjo rrit rrezikun për t’u prekur nga Covid-19

Lexoni të tjerat në tabelën më poshtë

alkooli dhe covid