“Mos u nxeh”/ Meta humb kontrollin edhe me gazetaren: Jo por dua pak vëmendje, o të v.des unë për tyNe intervistat e fundit mediatike, si ne Ora news dhe ne Syri tv dje, eshte pare shume i ashper dhe arrogant me gazetaret.Te njejten gje beri edhe sot gjatë konfrencës për mediat. Meta ka replikuar ashpër me gazetaren e RTSH-së Melisa Shameti, e cila e pyeti se pse kreu i shtetit nuk i kishte bërë propozimet për marrëveshje mes palëve, një vit më parë, para zgjedhjeve lokale.Me tone të larta, Meta i kujtoi gazetares, se një vit më parë ai ka bërë thirrje të vazhdueshme për dialog, të cilat ranë në vesh të shurdhët. Po ashtu Meta risolli në vëmendje se teksa ai e priste në presidencë, kryeministri Rama lahej në një pishinë në ambientet e një hoteli privat.

Pyetje: Ndërsa thoni se maskat po bien, ju pse nuk i morët vjet këto nisma?

Meta: O të v.des për ty që harron shpejt, se ne jemi një popull që harron shpejt. Jemi të mbushur me dezinformacion dhe harrojmë të vërtetën. A nuk ishin këtu?

Gazetarja: Mos u nxeh!

Meta: Jo nuk po nxehem, por dua pak vëmendje nga ty.

Gazetarja: Ju nuk ishit këtu kur dekretuat një datë tjetër për zgjedhje, ishit në mal ose bregdet.

Meta: Do ta jepesh ti përgjigjen apo unë. Ja ku kemi një dëshmitar serioz si Meti, që është kritik, por si dëshmitar është serioz. Ku ishim ne para një viti? Ishim në prag të një vëlla-vrasjeje. Mitingje njëra palë, anti-mitingje pala tjetër. Çfarë bëra unë? Thash të bëjmë zgjedhje lokale si gjithë të tjerët. Thash se pa zgjedhje lokale gjithëpërfshirëse shkelet kriteri i Kopenhagenit. Qysh në tetor u thash që nuk hapen negociatat, por shtohen edhe kushtet, si dhe shtohen edhe zgjedhjet vendore.

Nga Evropa na thanë të bëjmë zgjedhje gjithëpërfshirëse dhe dialog, përndryshe largoheni nga rruga Evropiane. I mbështeta edhe unë. Hajde bëjmë zgjedhje vendore si njerëz, sepse në Evropë po përpiqen që të mos na ndajnë nga Maqedonia. Nuk isha instrument tjetër për t’i ulur palët përpos dialogët. Unë e prisja këtu zotërinë ai lahej te Sheratoni. I kam thirrur palët. Po nuk u bënë këto kam thënë që do të shtohen kushtet ashtu sikurse u shtuan. Edhe KiE tha se nuk vëzhgoj zgjedhje me një parti.