Muzika në z.i, ndërron jetë kompozitori i njohur

Muzika botërore ndodhet sot në zi pasi ka humbur nje prej kompozitoreve me te mire te te gjitha koherave.

Barrington Pheloung, i cili kompozoi muzikën në dramën televizive Inspector Morse, ka v.d.e.k.ur në moshën 65 vjeç.

Pheloung u bë i njohur për muzikën e tij karakteristike për shfaqjet dhe serialet televizive ku më i arriturin është ‘Inspector Morse’ ku dhe ishte nominuar si ‘Best Original Television Music’ në vitin 1991.

Karriera e tij ishte e fokussuar në kompozimin e muzikës për shfaqje televize por nuk mungonin as filmat dhe mas operat ku ka punuar edhe në Sydnet Opera House.

Barrington Pheloung vdiq me datë 31 korrik. Policia nuk dha asnjë shkak mbi vdekjen e kompozitorit të njohur.