Nami në vendin fqinj, e fri.kshme sa kanë vd.ekur dhe infektuarNjë prej vendeve që po vuan më shumë në Ballkan është Maqedonia e Veriut. Në raportimine  fundit u bë me dije se 24 orët e fundit kanë humbur jetën 14 persona nga koronavirusi ndërsa janë infektuar 862 të tjerë.Ndërkohë që 223 persona janë të shëruar nga koronavirusi duke e çuar numrin total të shëruarve në 19.994.Që nga fillimi i pandemisë në Maqedoninë e Veriut janë regjistruar 29.558 raste pozitive, ndërsa 977 persona kanë humbur jetën