Ndalohen edhe vizitat te prindërit/ Masat kufizuese shtyhen deri në fund të marsit, zbulohet vendimi i QeverisëItalia ndodhet gjithashtu ne situate kritike per shkak te Covid-it. Qeveria e drejtuar nga Mario Draghi, mori vendimin per ta shtyre deri më 27 mars 2021 ndalimin e levizjeve nga një rajon në tjetrin.Për zonat e verdha dhe portokalli, qytetarët kanë mundësi një herë në ditë për të lëvizur nga ora 05:00 deri në 22:00, për një maksimum prej dy personash, me fëmijë nën 14 vjeç.Por kjo nuk do të ndodhë në zonat e kuqe.

Nga nisja e pandemisë, Italia regjistron 2.809.246 të infektuar dhe 95,718 viktima.