Ndërron jetë deputeti i inf.ektuar me ko.ronavi.rus

Një deputet iranian i in.fektuar me ko.ronav.irus ka v.d.ekur. Lajmi është konfirmuar nga agjencia shtetërore e lajmeve.

Mohammad Ali Ramazani Dastak, i cili u zgjodh si përfaqësuesi për Astana Ashrafieh javën e kaluar, besohet se është testuar pozitiv me vi.rusin disa ditë më parë.

Ai v.d.iq të Shtunën në mëngjes pasi u dërgua në spital me siptoma gripi, që rezultoi më pas të ishte i in.fektuar me v.irusin e ri.

Një zëdhënës i ministrisë së shëndetësisë tha që ko.ronavi.rusi u ka marrë jetën 43 njerëzve në Republikën Is.lamike, dhe janë 593 rasteve të konfirmuara.

Sidoqoftë zyrtarët në sistemin shëndetësor të Iranit i thanë BBC-së se të paktën 210 njerëz kanë v.d.ekur si pasojë e së.mundjes.