Ndryshime të mëdha, Twitter dhe Facebook marrin vendimin bo.mbëTwitter dhe Facebook duket se i kanë shpallur luftë Kinës.Tëitter tha se hoqi 936 llogari që thuhet se janë përdorur për të shkaktuar përplasje politike në Hong Kong.Rrjeti u shpreh se të gjitha llogaritë e hequra janë nga territori kinez dhe se kjo vjen si pjesë e një përpjekje të koordinuar për të për të minuar “legjitimitetin dhe pozicionet politike të protestave”.

Facebook tha se kishte hequr 7 faqe, 3 grupe dhe 5 llogari.

“Postonin shpesh lajme politike lokale dhe çështje që përfshijnë tema të tilla si protestat në Hong Kong,”-tha Nathaniel Gleicher, kreu i politikës së sigurisë në internet të Facebook. “Megjithëse njerëzit që qëndronin pas kësaj u përpoqën të fshehin identitetin e tyre, hetimi ynë zbuloi lidhje me individë të lidhur me qeverinë kineze.”

Përveç 936 llogarive specifike, Twitter tha se rreth 200.000 llogari të tjera, të dizajnuara për të forcuar dezinformatat, u pezulluan “në mënyrë proaktive” para se të bëhen “thelbësisht aktive”.