Nëna kërkon leje nga puna se ka djalin sëmurë, por ajo që i bëjnë kolegët do ju lërë pa fjalë: 470 ditë…

Ajo donte të qëndronte pranë fëmijës së saj që është i sëmurë dhe kështu kërkoi 30 ditë pushime nëse punëdhënësit dotë solidarizoheshin me të.

Por në një kohë shumë të shkurtër ka marrë leje për 470 ditë, mbi një vit e gjysmë, pushime të dhëna, falura nga kolegët.

Janë 215 punëtorë që janë mobilizuar për t’i ardhur në ndihmë nënës, punonjëse e kompanisë së kujdesit shëndetësor në Treviso, e cila ka përdorur këtë metodë për të qenë në gjendje të ndjekë fëmijën e saj të sëmurë me leuçemi.

Nuk është hera e parë që ndodh në Veneto. Ishin kolegët e saj të cilët i siguruan gruas mundësinë e ndjekjes së djalit që vuante nga leuçemia. Një gjest vërtet i mrekullueshëm/Përktheu: ShkodraNews