Nëse shihni dikë që ka thinja, thuajini urgjent se trupi i tyre fsheh mesazh të rëndësishëm

Shpesh kemi dëgjuar se thinjat janë të trashëguara, pra gjenetike.

Por, dalja e tyre nuk do të thotë që po plakemi.

Sipas ekspertëve, ato dalin kur folikulat e rrënjëve nuk prodhojnë më melaninë, pigmentin që u jep ngjyrë flokëve.

Përveç melaninës ka faktorë të tjerë që nxitin daljen e thinjave.

Një problem shëndetësor

Tiroidet mund të ndikojnë në shfaqjen e thinjave. Edhe sëmundje të tjera që kanë të bëjnë me rënien e imunitetit, ndikojnë tek flokët.

Mungesë vitaminash

Mungesa e vitaminave, kryesisht e B12. Këtu theksojmë dietat drastike, si.psh ata që vendosin të ndjekin një dietë vegjetariane apo vegane. Ata duhet përdorin si suplement B12, sepse rrezikon aneminë.

Stresi, nëse shikoni thinja në të 20-at nuk është normale. Vetëm nëse edhe prindërit janë thinjur pothuaj në këtë moshë, një nga arsyet mund të jetë stresi dhe stili i jetës.

Duhanpirja, nëse je duhanpirës i rregullt me shumë mundësi thinjat i ke parë që në 20-at. Ndoshta nuk shikoni thinja në skalp, por ja që shenjat në këtë rast shfaqen në folikula.