Ngjarja tro.nditëse/ Pla.goset me thi.kë ministri, pla.gë të thella në stomak

Një ngjarje e rë.ndë ka tronditur opinionin publik, teksa bëhet e ditur se ministri i Sigurisë dhe një zyrtar policor, janë pla.gosur në një su.lm me th.ikë në ishullin Javi në pjesën qendrore të Indonezisë.

Ministri Ëiranto po dilte nga makina, kur një person iu afrua befasisht dhe e su.lmoi me th.ikë. “Sulmuesi i është afruar me një a.rmë të ftohtë me të cilën sulmoi Ëiranton dhe shefin e policisë lokale”, thuhet në komunikatën e policisë.

Mediat raportojnë se ministri, 72 vjeç, pësoi “dy pl.agë të thella” në stomakun e tij, por është në një gjendje të qëndrueshme. Një oficer policie dhe dy persona të tjerë u pla.gosën, ndërsa dy të dyshuarit, një burrë dhe një grua, u arrestuan.

Ministri u dërgua me helikopter në spitalin e Xhakartës. Ai është i vetëdijshëm, tha shefi i policisë Banten. Su.lmuesi besohet se ka qenë i “ndikuar” nga “Shteti Islamik”.