Nuk quhej Skënder Gjinushi, zbulohet emri sekret rus i Kryetarit të Akademisë së Shkencave

Përpos kundërshtimeve të forta nga bota e Akademikëve, pedagogëve, Skënder Gjinushi ia arriti të fitojë falë partisë së tij postin e Kryetarit të Akademisë së Shkencave.

E pas këtij posti kanë filluar të dalin edhe të pathënat.

Skëndër Gjinushi u zgjodh mes debatesh sot në krye të Akademisë së Shkencave duke qenë kështu një kandidaturë politike e maxhorancës.

Artan Fuga dhe personazhe të tjetër të njohur kundërshtuan kandidimin e tij, megjithatë Gjinushi tashmë është kreu i Akademisë së Shkencave.

Zgjedhja e tij në krye të këtij institucioni ka bërë që gazetarët të kërkojnë më tej në lidhje me të duke bërë një zbulim të çuditshëm.

Gjinushi ka mbajtur emrin rus “Sasha” deri në një farë moshe. Kjo gjë është e pasqyruar edhe në formularin e vetëdeklarimit të tij.

Gjinushi e ka ndërruar emrin më vonë duke e vendosur Skënder.