O Zot ç’ ka hequr ky djalë/ Tro.nditëse dëshmia e Alvinit, tregon se ç’i kanë bërë kur ishte në Siri

Pas mbërritjes në Itali sot në mëngjes, djaloshi shqiptari Alvin Berisha, pas shpëtimit nga kampi famëkeq ka dhënë detaje për herë të parë mbi tm.errin që përjetoi në kampin sirian.

‘Qëllonin shpesh me ar.m.ë, donin që të bëhesha ushtar. Në Siri na mësonim si të lu.ft.onim dhe më detyronin të flija vetëm arabisht. Në shkollë nuk më linin të shkoja” tha Alvini.