O Zot sa e fri.kshme/ Detajet e ngjarjes ho.rror, si 9-vjeçari vr.au pesë personaNjë djalë , vetëm 9 vjeç, është akuzuar nga autoritetet policore se është vr.asës i pesë persona në Illionis të Shteteve të Bashkuara të Amerikës.Ai i vuri qëllimisht zja.rrin rimorkios që ishte e vendosur në një park dhe si pasojë kanë vde.kur tri foshnja, një njëvjeçare dhe dy dyvjeçare si edhe dy të rritur, në Parkun Home Timberline afër fshatit Goodfield.Avokati i shtetit Greg Minger, tha se nuk do të zbulohen detaje të tjera në lidhje me të dyshuarin, por korrieri i qarkut konfirmoi se zjarri ishte vënë me qëllim. “Ishte një vendim i rëndë”, tha zoti Minger, duke shtuar se incidenti ishte një “tragjedi”:

“Në fund të ditës, është duke u  akuzuar një person shumë i ri për një nga krimet më të rë.nda që kemi. Por unë thjesht mendoj se duhet të bëhet diçka në këtë pikë, për përfundimin,” tha ai. Vde.kjet mund të klasifikohen si një vr.asje masive, sipas udhëzimeve të FBI-së, pasi dyshohet se ishin vr.arë më shumë se tre persona.