Oh sa e dhimbshme o Zot! Ata e humbën një djalë disa muajsh, por me vajzën ndodhi mrekullia. Historia e çiftit shqiptar na përlot

Në kohët e sotme, mundësitë dhe informacioni janë të pakufizuara, e natyrisht, mos të raftë halli se do përpiqesh me të gjitha format për ta zgjidhur. Por kjo bëhet më e vështirë vecanërisht kur bëhet fjalë për dritën e syve tanë, fëmijët, që kur janë të vegjël na vendosin akoma edhe më shumë në pozita të vështira, për shkak të problematikave që prindërit shpesh nuk i kuptojnë. Një rast fatlum, na bën të themi se duhet pasur shumë kujdes me fëmijët, e nuk duhet lënë vend pa pyetur e informacion pa marrë.

Doktoresha e njohur Genta Dedej, na ka treguar një histori të një fëmije që dyshohej për sëmundjen e rëndë të leucemisë, por që fatmirësisht, në bazë të një analize të posacme, u zbulua se fëmija nuk përthithte në tru sic duhej vitaminën e nevojshme për të jetuar.

Ja cfarë shkruan doktoresha:

“Dyshohej per Leucemi, doli qe kishte probleme me vitaminen B12.
Pse i rekomandojme analizat gjenetike?
Ja nje rast i treguar me fytyre dhe emer.

Nje vajze 6 muajshe, e lindur me difekte ne palcen e kockes.
Vellai i saj vdes ne moshen 7 muajshe, me te njejten diagnoze.

Sipas kesaj diagnoze, duhej te bente transplantin e palces, i cili i ka shanset e shpetimit 50%.

Kur lindi vajza, prinderit vendosen ti benin analizen gjenetike, TRIOEXOME.

Rezultati i analizes tregoi qe:
Femija kishte nje difekt ne transportin e vitamines B12 nga gjaku, ne qelizen e trurit. TCN2 defect.
Si u trajtua?

Leila, u trajtua veç me doza te larta te vitamines B12, dhe gezon shendet te plote.
Pra, dyshohej per leuçemi, dhe doli se nuk perthithte vitaminen B12 ne tru, pavaresisht se ne gjak nivelet e saj ishin normale”.

Përgatiti: ShkodraNews