Parajamërimi i NASA-s, në shtator një asteroid gjigand do të…

Para pak muajsh u bë më dije se teknologjia më e fundit e teleskopëve mund të na tregonte ekzaktësisht se kur toka do të ketë rrezik që të goditet nga asteroidët.

Dhe kjo gjë do tu jepte mundësi njerzve që të braktisnin zonën ku asteroidi do të binte.

Shtatori do të sjellë shumë pranë Tokës një asteroid, përmasat e të cilit janë shumë të mëdha, krahasuar me ato të ndërtesave më të larta në planet.

Ekzaktësisht më 14 shtator, pritet të shfaqet asteroidi 2000 QW7, me një diametër prej 650 metrash.

Trup qiellor do të udhëtojë me 14,361 milje në orë dhe sipas specilistëve, nuk përbën asnjë rrezik. Sidoqoftë, qendra e NASA-s do ta vëzhgojë trajektoren e tij gjatë gjithë kohës.