Parashikimi sho.kues: Karantina do shkaktojë më shumë të vd.ekur se vetë Covid-19, ja shifraNjë karantinë tjetër në Evropë do të shkaktonte tme.rr në botë.  Masat anti-koronavirus do të kenë pasoja dukshëm më të rënda sesa vetë sëmundja, veçanërisht në vendet në zhvillim, paralajmëroi ministri i Bashkëpunimit Ekonomik dhe Zhvillimit të Gjermanisë, Gerd Muller.Prognoza e z.ymtë u bë nga zyrtari gjerman në një intervistë me median ‘Handelsblatt’.“Ne presim një shtesë prej 400,000 vdekjesh nga malaria dhe HIV këtë vit vetëm në kontinentin afrikan, ndërsa gjysmë milioni të tjerë do të vd.esin nga tuberkulozi” – tha ai.