Pas paralajmërimit të Voltanës për s.kenar të f.rikshëm, ja çfarë po ndodh tani te Bashkia. Rrethohet me skenë k.rimi vendi

Ashtu sic pritej, teksa pritet te nise mbledhja per konstituimin e Keshillit Bashkiak te Shkodres, disa të rinj e të reja shprehën kundërshtimin për u zurpimin e p aligjshëm të Bashkisë së Shkodrës nga PS.

 

Ata rrethuan Bibliotekën e Universitetit, ku socialistët janë thirrur të konstituojnë Këshillin Bashkiak, me një shirit të verdhë, nga ata që përdor policia në skenat e k rimit.

Ata thone qe : eshtë  krim që Bashkia e tyre të drejtohet nga persona pa legjitimitet dhe që përfaqësojnë pakicën e pakicës në Shkodër”.

Sipas tyre, “është k rim, s kenari i qeverisë, e cila detyron Këshillin e ri Bashkiak të Shkodrës të shpallë mbarimin e mandatit të kryebashkiakes Voltana Ademi dhe të bëjë zëvendësimin e saj me një nga nënkryetarët”.

“Ushtrimi i mandatit të kryetarit të bashkisë fillon në çastin kur bën betimin dhe përfundon kur bën betimin kryetari pasardhës.”- përcakton neni 60 pika 4 e Ligjit për Qeverisjen Vendore.