Po ik se s’po na rruhet”, ja si i përgjigjen shqiptarët pyetjes pse festohet 29 nëntori

28 apo 29? Kjo është kthyer dilema shekspiriane e shqiptarëve. Por ama ka nga ata që nuk e dinë se cfarë është 28 nëntori dhe cfarë është 29 nëntori dhe as se pse këto ditë festohen. Përgjigjet e disa qytetarëve për këto dy data janë epike.

Ka qenë Foni i “Fiks Fare” që ka pyetur qytetarët e Tiranës ditën e sotme, nëse e dinë se çfarë është 29 Nëntori dhe përse festohet.

Një djalë i ri pasi nuk deshi të pyetej se nuk kishte kohë tha se 29 nëntori është dita e flamurit, dita që u ngrit flamuri në Vlorë, nga Ismail Qemali.

Akoma më të cuditshme ishin dhe përgjigjet e tjera. “Unë s’di kur e kam ditëlindjen vetë. Po na rruhet ne. Ik ore”, tha një i moshuar.

VIDEO KETU