Po tmerrohen me atë që po u shohin sytë, ja dy qytetet që po goditen keq nga ko.ronav.irusi. Do kthehen në…

Madridi dhe Londra janë vendet që po përballen sot per sot me shpërthimin më të keq të koronavirusit, duke a kaluar edhe Lombardise në Itali, me numër vdekjesh që dyfishohen çdo dy ditë.

26371834-8149549-Data_from_cities_around_the_world_was_collated_by_analysts_at_th-a-29_1585111064637

Por sipas “Daily Mail”, shkalla e vdekshmërisë së Nju Jorkut mund të arrijë në nivelin që do i tejkalonte të gjithë.

Analiza e re e numrit të vdekjeve nga ky virusi tregon se numri i viktimave në disa qytete është duke tejkaluar shpejt shkallën mesatare të vdekshmërisë deri sot, në krahasim me shifrat totale të gjithë shtetit ku bejne pjesë.

Në Londër, vdekjet dyfishohen çdo dy ditë, një ditë më shpejt se mesatarja në të gjithë Britaninë, tregon studimi i Financial Times.

26371586-8149549-image-a-28_1585102431832

26371382-8149549-image-a-11_1585101910878

Trajektorja e virusit që përhapet me shpejtësi tregon se Madridi dhe Londra mund të bëhen pikat “e nxehta” të sëmundjes, me vdekjet që dyfishohen çdo dy ditë.

Lexo edhe: