Presidenti i jep ‘urdhër’ tro.nditës qytetarëve të tij: Vri.tini zyrtarët

E kemi parë shpesh që të japë urdhra skandaloze apo edhe të trond.itë me vendimet e tij. Presidenti i Filipineve Rodrigo Duterte këtë herë e ka tepruar. Ai ka ftuar qytetarët të qëllojnë, por jo të vrasin, çdo zyrtar publik që ata dëshmojnë se merr ryshfete. Sipas presidentit, ata do të kenë imunitet nga ndjekja penale, me kusht që burokrati i korruptuar të mbijetojë.

‘Urdhri’ presidencial bën thirrje që qytetarët të qëllojnë çdo zyrtar të korruptuar që u kërkon rryshfet kur paguajnë për një certifikatë apo tarifë. Presidenti 74 vjeçar u shpreh më tej se njerëzit që qëllojnë zyrtarët e korruptuar nuk do të dërgohen në burg dhe do të akuzohen vetëm për dëmtime të lehta dhe do të lirohen me kusht:.