Protestuesit i shkuan natën në shtëpi, ja çfarë i bën policia ambasadorit të OSBE sot

Merret në mbrojtje edhe pas reagimit të zyrës qendrore të OSBE, i dërguari i saj në Tiranë.

Një grup të rinjsh të PD dhe LSI më 11 maj, i shkuan para pallatit ambasadorit të OSBE-së në Shqipëri, Bernd Borchard.

Në hyrjen e pallatit ku ai jeton, ishte shkruar edhe parrulla, “Borchard turp të kesh”. Veprimi i tyre mori edhe mbështetjen e kryetarit të PD.

Ky akt u cilësua si sulm dhe intimidim nga ambasadoret e SHBA, Britanisë së Madhe, Gjermania dhe Italia.

Aktualisht, muri është lyer dhe parulla nuk është më, ndërkohë banorët e pallatit, vijojnë jetën normalisht.

Prej ngjarjes së ndodhur, Policia e Shtetit ka marrë në mbrojtje ambasadorin e OSBE, Borchard.