Rama u jep liri grave të rrahin burrat, paralajmëron ligj të ri: Do jetë e drejtë e njeriut nëse…

Kryeministri Edi Rama foli sot per nje teme shume sensitive ne shoqerine shqiptare.

Ai tha se per nje muaj e gjysme qeveria do dale me nje propozim konkret per dhunen e burrave ndaj grave. Ai tha se grate qe rrahin burrat, duhet te jete nje e drejte e njeriut dhe se burrat dhunues do perfundojne ne qendra rehabilitimi”.

“Une s’jam personi i duhur per te folur per ate qe mendoj se ne fakt jam ne minorotiet por mendoj qe grate qe rrahin burrat, duhet te jete nje e drejte e njeriut, por sigurisht keto gjera mund te shkojne shume larg, por me rendesi eshte te shkojme ne nje nivel me larte me kuadrin ligjor dhe instrumentet qe luftojne dhunen ne familje. Shpejt do kemi nje propozim te rrepte sa i perket dhunuesve e autorevet te dhunes ne familje.

Bie dakort me te gjitha perpjekjet dhe burimet te cilet jane vene ne dispozivcion permes qendrave per trajtimin e grave te dhunuara, duhet te mendiojme edhe per qendrat riedukative per burrat, qe i trajtojne grate keq. Nese thejsht e ben dhe i shpeton kesaj per shkak edhe te nje sistemi te kalbur drejtesie s’duhet te jete kaq e thjeshte, e sduhet te jete e thjeshte se burrat qe jane subjekt i ligjit jane ata qe thejsht denoncohen e ne fund jane fajtor”.