Reagon Gjermania: ‘Populli shqiptar vendos a duhet ta mbajë ende në këmbë ‘qeverinë e mafias’

Nga Martin Henze – Këshilltar i Merkel

E cilësuar nga prestigjiozja gjermane ‘BILD’ si ‘qeveria e mafias Rama, mban përgjegjësi jo vetëm për gjendjen e keqe ekonomike, për shkatërrimin e sistemit gjyqësor dhe të parlamentit, për korrupsionin në administratën publike, varfërinë dhe largimin masiv të të rinjve shqiptarë, shkatërrimin e familjeve shqiptare, manipulimin në zgjedhjet e fundit parlamentare së bashku me mafian, por, gjithashtu është politikisht përgjegjëse sepse nuk ka përmbushur asnjë pikë të vetme për hapjen e bisedimeve me BE-në.

E ashtuquajtura ‘qeveria e mafias Rama’ është përgjegjëse për këtë. Tani është koha që populli shqiptar të vendosë: a dëshiron ta mbajë ende në këmbë këtë qeveri, mafian, urinë, varfërinë, korrupsionin, antidemokracinë, prostitucionin, trafikimin e drogës dhe largimin masiv apo dëshiron një të ardhme në Bashkimin Europian?

Nëse e populli dëshiron të ardhmen e tij në BE, duhet të bëjë një angazhim politik me forcat demokratike të opozitë.