Rriten frik.shëm të sëmurët mendorë, shifrat flasin për një shoqëri që po çmendet

Në Shqipëri shifrat flasin për rritje të frikshme të sëmundjeve mendore. Streset e përditshme por edhe faktorë të tjerë po bëjnë që shqiptarët gjithnjë e më shumë të kërkojnë ndihmë te specialistët e shëndetit mendor.

Në një informacion të publikuar sot në media bëhet e ditur 8q  çdo ditë në poliklinikën numër 3 në Tiranë, 50 persona kërkojnë ndihmën e specialistëve.

Faktorët që lidhen me këtë situatë fillojnë që nga ndryshimi stinor deri tek problemet sociale të të rinjve. Ankthi dhe pagjumësia kryeson listën e shqetësimeve kryesore tek moshat e reja. Për mjekët me rëndësi mbetet ndërgjegjësimi që moshat e reja të marrin ndihmë të specializuar.