Sa.tan 2 apo ‘dj.alli vetë’ / Njihuni me ar.mën sekret që shka.tërron një shtet të tërë për…

‘Sa.tan 2’ është një ra.ketë ruse e cila përmban 16 mbushje bër.thamore ka një rreze përshkrimi prej 10 mijë kilometrash dhe mund të asg.jësojë një zonë të njëjtë me atë të Teksasit në SHBA apo të Francës.

Ajo është pajisur me teknologji të sofistikuara e gatshme për t’iu shmangur sistemit të radarëve të ar.mikut. Kjo ar.më e tm.errshme mund të sjellë fundin e botës dhe se ajo ngjall fri.kë në zemrat e shefave të ushtrive perëndimore se teknologjia për mbrojtjen nga raketat është tërësisht e paaftë për ta ndalur.

Emri zyrtar i raketë është SARMAT RS-28 M’s  dhe ajo do të zëvendësojë raketën e vjetër sovjetike R-36. Nofkën “sat.ana”, ose “dja.lli”, kësaj rakete ia kanë vënë ekspertët ushtarakë të NATO’s.