Shkoni të jetoni në këtë ish.ull grek dhe do ju paguajnë mjaft mirë

Nuk janë të paktë shqiptarët që shkojnë me vi.za turistike disa muaj vere në Greqi apo edhe në Itali për të punuar.

Por tani është një mundësi që të mos ju duhet të shkoni për disa muaj.

Autoritetet e një prej ishujve më të vegjël e më të bukurve të Greqisë, ishullit A.n.tikyt.hera, do t’i paguajnë 450 euro të gjitha familjeve që vendosin të transferohen aty për të jetuar përgjithmonë.

Madje ato kanë njoftuar gjithashtu se do t’i ofrojnë të gjitha familjeve që do të shkojnë aty, tokë falas për të ndërtuar shtëpitë e tyre.

Ky ishull ka një popullsi të përhershme prej 24 banorësh, ndërsa gjatë sezonit të verës ajo shkon deri në 40 banorë.

Të rinjtë e këtij ishulli janë zhvendosur në qytete të tjera të Greqisë, prandaj edhe pjesa më e madhe e banorëvë që ka ky ishull, për të mos thënë të gjithë janë të moshuar. Kjo ka qenë edhe arsyeja kryesore se përse autoritet greke kanë vendsur që të japin 450 euro për të gjitha familjet që vijnë të jetojnë në këtë ishull (sidomos të familjeve më fëmijë të vegjël).