Shqiptarja habit me kërkesën e saj në Britani: Dua azil, atje duan të më…(emri)

Një emigrante shqiptare në Britaninë e Madhe, e cila ka kërkuar që të përfitojë azil në këtë vend, ka paraqitur si argument diçka të pazakontë. Daniela Prenga, udhëtoi fillimisht për në Hungari dhe më pas drejt Britanisë së Madhe, pasi në Shqipëri kërkonin ta martonin pa dëshirën e saj.

Tashmë ajo është bashkuar me të dashurin e saj, me të cili ka dhe fëmijë. Por, 26-vjecarja përdori një pasaportë false për të shkuar në Britani dhe për këtë është dënuar me 90 orë punë të papaguar.

Historia e saj nis prej vitit 2015 kur u dëbua nga Britania pasi u kap ilegalisht. Një vit më pas, ajo mori një pasaportë në Hungari për të shkuar sërish në Britani, ku kishte të dashurin. Por, sërish u zbulua.

“Ata ishin të gatshëm të përdorin forcën për të pranuar martesën”, është shprehur Prenga duke kërkuar azil në Britani.