Shtang Jul Deda, i futet politikës, por nuk do ta besoni çfarë ka bërë…Ai është një ndër aktorët më të dashur të humorit, por gjithnjë e ka shprehur hapur antipatinë e tij për Partinë Socialiste. Së gjatë një interviste u shpreh se të bësh humor në një periudhë ku shumë njerëz kanë vuajtur jashtëzakonisht shumë nga Covid 19 nuk ka qenë e lehtë , pasi dhe ne si jemi përfshirë në të gjithë këtë u shpreh Deda.Ai tregoi dhe eksperiencën e tij të vështirë me njërin nga prindërit e tij që kishte kaluar koronavirusin.“ Unë e provova vetë në familje me njërin nga prindërit, ishte një situatë e tmerrshme, të rëndon psikologjikisht. Vuan ai që është duke e kaluar, vuajnë dhe gjithë të tjerët në familje. Profesionalisht dhe ne nuk ngelemi jashtë kësaj situate.

Ti shikon në televizor ambulanca, dëgjon për vd,ekje, doktorë që nuk i marrin përsipër, imagjino i shikon në lajme ti këto dhe shkon në punë dhe krijo humor. Po ne kemi një rregull të pashkruar në profesionin tonë , ne nuk na lejohet të sëmuremi , ne kemi për detyrë të bëjmë punën tonë dhe të durojmë atë që duhet të durojmë ” – u shpreh Deda.

Gjatë intervistës Julian Deda u shpreh dhe për angazhimin e tij në politikë duke u përgjigjur dhe dilemave nëse një ditë mund të bëhet deputet.

“Nëse një ditë do më lipset apo do më kërkohet ndihma e forcës politike që unë i përkas në këtë drejtim patjetër që do ta bëjë”- u shpreh Deda.