Shumë njerëz po e bëjnë këtë, hidhni kripë në kafen e mëngjesit dhe do habiteni

Ndoshta do habiteni se nuk e keni dëgjuar ndonjëherë, por shumë njerëz po e bëjnë si veprim.

Ne jemi mësuar ta pimë kafen e mëngjesit me sheqer, ose ka nga ata që e duan pa të fare.

Por ja që në kafe u hidhka edhe kripë, për arsye të veçanta.

Kështu, për shembull, nëse hidhni gjalpë në kafe, do të ndieni energjikë si dhe do të stimuloni metabolizmin të nisë përshpejtimin e prcesit të shkrirjes së dhjamit.
Kini parasysh që gjalpi nuk duhet të jetë i shkrirë kur e hidhni në kafe.

Kur është fjala për kripën, nëse e hidhni në kafe në vend të sheqerit, kafja juaj e mëngjesit do të ketë shije edhe më të mirë.

Në të vërtetë, kripa lidhet edhe me receptorët e shijes dhe bllokon ata receptorë të cilët e ndiejnë shijen e hidhur.

Kafja ka një efekt emocionues që na jep një shkundje të menjëhershme të energjisë dhe na bën edhe më rezistentë ndaj lodhjes fizike.

Pas një filxhani kafeje, mund të ndihemi plot energji dhe vigjilentë.