“Si më erdhën periodat për herë të parë, mami qante, unë…”Silva Baltadori habit

Një studim i fundit, ka treguar se në komunizëm marrëdhënia s e k suale ishte më e mirë. Studimi është kryer nga Kristen R. Ghodsee.

Silva Baltadori teksa ishte në një panel që kanë diskutuar në lidhje me kete teme, ka thene se në kohën e komunizmit njerëzit nuk kishin informacion në lidhje me edukatën  s eksuale.

Ajo tregon rastin kur vetë i erdhën periodat, ndërsa e ëma nisi të qante për faktin se të bijës i erdhën m e nsturacionet në moshë të re.

“Mua më kanë ardhur periodat kur isha shumë e vogël, 11 vjeç. Po luaja petash, ka qenë fund qershori e mbaj mend si tani. U rrëzova me pantallona të shkurtra, se shkolla mbaronte në 15 qershor dhe ishim të gjithë kalamajtë e pallatit, rashë mbrapsht dhe isha totalisht me hemorragji nga mbrapa. Të gjithë kujtuan se u vrava rëndë, nuk ishte ndonjë dhimbje e madhe, por isha bërë shumë pis”.

Në vijim tregon: Ishte një t raumë, unë e kujtoj si një t raumë të mamasë time që filloi të qante pse më erdhën periodat në moshë kaq të re”.