Studimi i ri zbuloi si të humbi në peshë duke ngrënë ato që doni, por…Në një provë të re, studiuesit zbuluan se një lloj “agjërimi” me ndërprerje ndihmoi personat e shëndoshë të humbnin peshë në 12 javë.Shumë e shohin agjërimin me ndërprerje të lehtë për tu ndjekur, sipas Krista Varady, profesoreshë e të ushqyerit në Universitetin e Illinois në Çikago.Dhe ky është një avantazh, tha eksperti. Varady, e cila nuk mori pjesë në studimin e ri, po bën hulumtimin e saj mbi agjërimin me ndërprerje që i lejon njerëzit të hanë për një kohë të kufizuar çdo ditë.

Parimi që qëndron pas ushqimit të kufizuar në kohë është i thjeshtë: Njerëzit nuk kanë nevojë të ndryshojnë atë që hanë, ata thjesht kufizojnë sasinë e kohës që kalojnë duke ngrënë midis orëve specifike.

Studimi i ri u botua në JAMA Internal Medicine. Studiuesit caktuan rastësisht 116 të rritur mbipeshë për të ndjekur një dietë të kufizuar 12-javore ose për të ruajtur zakonet e tyre normale të ngrënies.

Grupit me kohë të kufizuar iu desh të hante vetëm nga mesdita deri në orën 8 pasdite. Në fund, këta pjesëmarrës humbën rreth 1 kg, mesatarisht.