Tatimet mësyjnë në lokalet e mëdha të Tiranës, kontrollet në mbrëmje zbulojnë diçka k.r.imi.nale. Thirrja e fortë e Braçes,

Aksioni i tatimeve ne kuader te informalitetit i ka vene drynin te tjera bizneseve ne kryeqytet. Zevendes kryeministri Erion Brace shkruan ne nje postim ne rrjetet sociale se dje “grupet e organeve fiskale, kontrolluan klubet e medhaja ne kete qytet”.

Pas kesaj, Brace ka bere thirrje qe ti japin fund punes ne te zeze pasi eshte krim per nje qenie humane.

Reagimi i plote i zv kryeministrit Erion Brace:

#EVAZIONIFISKAL ESHTE PABARAZI! #PUNETORETNETEZEZE ESHTE SKLLAVERI!

Nuk kemi ikur kund, nuk ikëm me verën.

Jemi këtu, në punë e në përputhje me ligjin; #KUNDEREVAZIONIT e #KUNDERSKLLAVERISENEPUNE.

Dje, grupet e organeve fiskale, kontrolluan klubet e medhaja ne kete qytet;

Lolli Pop pas kontrollit u gjet me shkeljen e mosdokumentimit te transaksioneve permes kuponit tatimor si dhe me dy punetore ne te zeze,
te pa deklaruar;

The Code pas kontrollit u gjet me shkeljen e perseritur te mos dokumentimit te transaksioneve permes kuponit tatimor si dhe nje punetor ne te zeze, te padeklaruar;
The Code per keto shkelje u mbyll dhe punonjesit e organeve fiskale vendosen masen e bllokimit te aktivitetit;

Cavalliero pas kontrollit u gjet me shkeljen e mosdokumetimit te transaksioneve permes kuponit tatimor dhe mori gjoben respektive sipas ligjit.

Kam nje thirrje per te gjithe; BEJENI BIZNESIN TE LIGJSHEM! Punoni fort dhe me fature tatimore e kupon, fitoni dhe shlyeni detyrimet; JEPINI FUND PUNES ME PUNETORE NE TE ZEZE! Eshte krim nje skllaveri e tille! Nuk i behet me nje qenie humane kjo, nuk do e tolerojme!