Të pazakontë/ EUROPOL habitet me shqiptarët, tr.egon detaje për ka.rtelin e famshëm të dr.ogës“Grupi ishte i pazakontë në atë që kontrollonte çdo aspekt të zinxhirit të furnizimit, nga organizimi i dërgesave nga Amerika e Jugut në shpërndarjen e dr.ogës në të gjithë Evropën”.Ishte ky komenti i drejtorit të Qendrës së Europolit kundër Kr.imit të Organizuar në Hagë në lidhje me operacionin e shkatërrimit të ka.rtelit shqiptar.Jari Liukku ka nënvizuar se E bastisjet ishin më të mëdhatë që janë kryer ndonjëherë kundër një b.ande shqiptare dhe zbuluan përmasat e operacioneve, të cilat “varionin nga negociatat me ka.rtelet e Amerikës së Jugut deri te shpërndarja e dr.og.ës në Evropë, Rusi dhe Turqi duke përdorur një sistem komunikimi të koduar”.