T’ja japim në duar, t’i q.ëll.ojnë mu në ballë burrat! Politikani shqiptar bën thirrjen e fortë: Të a.r.matosen gratë

Analisti Preç Zogaj është shprehur se dënimi i autorëve qe u marrin jete grave duhet të jepet me rreptësinë më të madhe.

Duke folur mbi k.r.imin e rëndë të ndodhur në Paskuqan ku kunati v.r.au kunatën e tij, në banesë, Preçi shkoi më tej kur tha se nëse një gruaje i jepet urdhri i mbrojtjes, asaj duhet t’i jepet edhe një a.rmë për t’u vetëmbrojtur si dhe t’i ofrohen kurse për qitje.

“Nëse kjo ka bërë denoncim dhe s’ka asnjë reagim, këtë e ka v.rarë policia.  Nëse policia i ka marrë kështu si sa për të kaluar radhën, se kështu lindin t.ragjeditë… unë nuk e di si zbatohet urdhri për mbrojtjen, por nuk mund të lihet kështu, se ka njerëz parahistorik, atëherë unë them që kujt ‘i jepet mbrojtja, duhet t’i jepet edhe a.rma gruas, edhe kurs për të bërë qitje, që të vetëmbrohet. Po si do ta zgjidhësh? Me edukim? ”, u shpreh Preçi.

Blendi Fevziu: Nëse kunati do ta dinte që kishte p.i.stoletë mbi tavolinë, mund të mos i shkonte…

Preç Zogaj: Nuk po them të lejohet a.rmëmbajtja pa lejë, unë po them që bashkë me urdhrin e mbrojtjes, t’i thuhet gruas urdhëro dhe a.rmën, të bëhet edhe një kurs, se si do ta zgjidhësh? Do presim të edukohen?!