Tregoni kujdes, këto janë dy muajt e tersit kur mund të ndaheni nga partneri

Studiuesit kanë zbuluar dy muajt në të cilët ka më shumë ndarje.

Ndonjëherë duket sikur të gjithë ata që njihni lidhen apo ndahen në të njëjtën kohë. Mirëpo një studimi i ri tregon se të paktën kur është fjala për divorcin, ekziston vërtet është një model sezonal, të cilin çiftet kanë tendencë për ta ndjekur.

Pas analizimit të të gjitha divorceve të ndodhura në shtetin amerikan të Washingtonit ndërmjet viteve 2001- 2017, shkencëtarët kanë treguar se dy janë muajt kur kulmojnë divorcet janë marsi dhe gushti.

“Njerëzit kanë prirje për të përballuar festat me pritshmëri në rritje, pavarësisht se çfarë zhgënjimesh mund të kenë pasur gjatë viteve të kaluara”-tha njëra nga studiuesit, Julienne Brins.

“Këto dy muaj përfaqësojnë periudha të vitit, kur ekzistojnë pritshmëri apo mundësi për një fillim të ri, diçka ndryshe, apo një tranzicion drejt një periudhë të re të jetës.

Në një farë kuptimi është si një cikël optimizmi”. Por në të njëjtën kohë, pushimet mund të jenë të mbushura me stres dhe zhgënjime, duke çuar shumë njerëz të paraqesin në gjykatë kërkesën për divorc, pasi kanë marrë kohë për të zgjidhur çështjet e financave dhe përfaqësimin ligjor pas pushimeve.

Një tjetër studim në vitin 2014, tregoi se një kulm në kërkesat për divorc, mbërrihet pas festave të dhjetorit.