Turpi i Shkodrës 

Nga Klodian Tomorri

Turpi i Shkodres

Doreheqja ne grup e drejtoreve ne Shkoder eshte nje turp i madh publik. Jo vetem per faktin se erdhi nga nje urdher i paligjshem i kryeministrit, i cili sillet sikur shtetin e ka cifligun e tij privat, por edhe per faktin tjeter me te rende.

Ky akt institucionalizon diskriminimin gjinor dhe seksizmin. Shqiperia po instalon si politike zyrtare, parimin e gjinise superiore. Arabia ne te kundert.

Atje shteti lejon vetem burrat te drejtojne dhe te kene te drejte, kryeministri yne ka vendosur se vetem grate duhet te behen drejtoresha. Kjo eshte totalisht e papranueshme. Njeriu i fundit qe ka promovuar keto lloj politikash ne Europe ishte Hitleri. Vetem si ai e kishte superioritetin mbi baza raciale, ndersa kryeministri yne po e instalon mbi baza gjinore.

Po sikur te kerkojme nje referendum dhe te miratojme nje ligj, qe te gjitha burrat me gjatesi 1.9 meter e siper t’i nxjerrim ne rruge? Si do i dukej kryeministrit?