“Vapa e vd ekjes!” 54 gradë celsius, matet temperatura më e lartë që prej 1913-ësDitën e djeshme u regjistrua temperatura më e lartë që prej vitit 1913 në Kaliforni. Në “De ath Valley” termometri shëno 54,4 Gradë Celsius. ndoshta më e larta që nga viti 1913.Shërbimi Kombëtar i Motit në Twitter shkoi:Nëse regjistrimi i Shërbimit Kombëtar të Motit është i saktë, do të regjistrohet midis tre temperaturave më të larta që janë matur ndonjëherë në Luginën e Vd ekjes (një luginë shkretëtirë në Kaliforninë Lindore) si dhe temperatura më e lartë ndonjëherë gjatë muajit gusht. ”Temperatura në Luginën e Vd ekjes arriti në 54,4 gradë Celsius, në orën 15:41.”

Lugina e Vd ekjes mban rekordin për temperaturën më të lartë të regjistruar ndonjëherë në planet: 56 Gradë Celsius në 1913, sipas ”Guinness World Records”.